2023. szeptember 24.
Városliget

 SZÍVCSÚCS

"a" állomás

OKOSan a SZÍVedért

A különböző fizikai aktivitást monitorozó okos eszközök, mint az okosórák, okoskarkötők és mellkas pántok Bluetooth-on keresztül történő okostelefonnal való párosítás után képesek nyomon követni az aktivitás szinte bármely formáját. Így könnyebb odafigyelni a megfelelő mértékű fizikai terhelésre. Ezek az eszközök információt szolgáltatnak a megtett útvonalról, távolságról, továbbá a pulzusmérő segítségével a pulzuszónáról is, amelyben az edzés történik.

  • Hogyan tudnak az okos eszközök segíteni a fizikai aktivitásban?
  • Milyen eszközt válasszon a mozgás monitorozására?
  • Milyen applikációk lehetnek segítségére és hogyan tudja használni ezeket?
  • Hogyan tudja követni a pulzusváltozás mértékét?

Ezen az állomáson bemutatásra kerül, hogyan lehet beépíteni a mozgást a mindennapi életbe és ezt milyen eszközök segíthetik. Megtanítjuk hogyan kezelje okos eszközeivel azt az applikációt, amivel monitorozhatja kardiológiai terhelhetőségét, valamint a szív alakban kialakított állomások végig járásával ki is próbálhatja azt.

Horváth Ildikó, Dósa Gréta gyógytornász, Lacsni-Deutsch Katalin gyógytornász-GOKVI, valamint a Semmelweis Egyetem gyógytornász hallgatói a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karával együttműködve várnak minden érdeklődőt, aki szeretné magát és okos eszközeit kipróbálni.

  

Támogatók