2023. szeptember 24.
Városliget

 Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Ingyenes vércukor- és véroxigénszint-, valamint vérnyomás méréssel várnak mindenkit az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szakemberei a Szívünk Napján. A standnál tanácsot is kérhet bárki a diabétesszel élőket gyakran érintő CKD-ról, vagyis a krónikus vesebetegségről!

LR Health & Beauty

Hogyan szabadulhat meg egészségesen -20kg-tól 5 hónap alatt? Vagy hogyan tudja kordában tartani magas vérnyomását, koleszterin szintjét természetes módon?

Látogasson el hozzánk az LR Health & Beauty sátorba és mi eláruljuk Önnek! Kóstolóval egybekötött termékbemutatóval várjuk, vegán laktóz és gluténmentes termékeink sem ízfokozót, sem mesterséges adalékanyagot nem tartalmaznak.

Egészségprogramjaink a legtöbb betegséggel szemben érezhető, klinikailag kimutatható javulást érnek el. Természetes immunerősítésben a gyerekeknél és a felnőtteknél is piacvezetők vagyunk!

Emelett bőrápoló termékeinkkel és saját fejlesztésű otthoni kozmetikai arc és testkezelő gépünkkel is várjuk a szépülni vágyókat. Ennek kipróbálására mindenkinek lehetőséget biztosítunk. Sőt, a Szívünk Napja helyszíni megrendelőink ajándéka, hogy 5.000 Ft értékben választhatnak kedvenc termékükből!

Bővebb tájékoztatást itt talál termékeinkről:

https://tobbminoseg.hu/aff_id_/3/

SZÍVSN Országos Betegegyesület

Táplálkozási tanfolyamot indít a SZÍVSN szívbetegeknek, családtagjaiknak, vagy az életmódváltás iránt érdeklődőknek szeptember 14-én. A tanfolyamon az alapokkal kezdünk, a 10 hét során közérthetően, gyakorlatias szemlélettel ismerkedünk meg a táplálkozás és anyagcsere alapjaival, a szív-érrendszeri (érelmeszesedés és koszorúér-betegség) étrend főbb pilléreivel, megoldási lehetőségeivel.

A 60 perces előadások hetente egyszer (csütörtöki, vagy pénteki napokon, 18 órai kezdettel), online lesznek, az előadások után kérdezési lehetőséggel. Azok, akik legalább 8 előadáson részt vesznek, a részvételért oklevelet kapnak.

A tanfolyamot Perger Júlia táplálkozástudományi szakember tartja (University of Aberdeen, Klinikai táplálkozástudomány MsC).

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Váltsunk együtt életmódot, támogató környezetben, lépésről lépésre, fenntarthatóan!”

Külker Evezős Klub Óbuda

Sportolásra és kikapcsolódásra vágyók figyelem! Óbuda egyik legszebb helyén a Szentendrei Sziget mellett a túra, szabadidősport és versenysport profilú Külker Evezős Klub szeretettel várja a víz és mozgás szerelmeseit. Ha szeretnél egy jó közösséghez tartozni, ha imádod a természetet és a változatos programokat, vagy csak jól átmozgatnád magad, köztünk a helyed. GYERE TE IS EVEZNI!

Amer Sports Austria GmbH Magyarországi Fióktelepe

Salomon aszfalt, terep- és túracipő teszt

A SALOMON márka a francia Alpokban kelt életre, 1947-ben. Mára a világ egyik legmeghatározóbb szereplője lett az alpesi és a nordic síelés, snowboardozás, terepfutás, aszfalt futás, hegymászás és túrázás területén. Termékei a világ több mint 40 országában, mind az 5 kontinensen jelen vannak. 

A Szívünk Napja eseményen a Salomon márka Promóter csapata segít megtalálni a legmegfelelőbb futó és túracipőt.  

Gundel Étterem

Találkozzunk vasárnap, jó időben, a Gundel Kertben!

 A  Gundel Étterem igazi hungaricum, és nem csak a kiváló ételek miatt világhírű.

A Gundel arról is híres, hogy színültig van töltve vendégszeretettel.

Mert évszázados örökségünk, hogy mindent, amit teszünk, azt szívvel-lélekkel csináljuk.

Éppen úgy, ahogy az ételeinket. A magyar konyha legkedveltebb ételei a Gundelből indultak.

Ezeket az ízeket a Nemzeti 11 válogatásunkban eredeti receptek alapján,

a mai kor vendégei számára gondosan elkészítve tesszük az asztalokra.

A Gundel étlap izgalmas újdonságai Gundel Károly örökségéhez

méltó ízélményekkel várják az evés és a társaság öröméért betérő vendégeit. 

 

A Gundel szíve tele vendégszeretettel.

Ezért is csatlakoztunk a Magyar Kardiológusok Társasága szervezésében megvalósuló SZÍVÜNK NAPJA  rendezvényhez, amelyen a szív egészsége a legfontosabb.

Mindenki, aki szeptember 24-én vasárnap részt vesz a Városligetben 10-18 óráig megrendezésre kerülő Szívünk Napja rendezvényen,

14 órától zárásig a regisztrációs karszalag felmutatásával 15% kedvezménnyel fogyaszthat a Gundelben!

 

Térjen be hozzánk, találkozzunk vasárnap, jó időben, a Gundel Kertben!

Innomed Medical

Találkozzunk a Városligetben a Nemzeti Életmentő sátorban, keresd az Innomed standot

 Tudtad, hogy ma Magyarországon évente mintegy 25 000 honfitársunkat, napi szinten megközelítőleg 70 embert érint a hírtelen szívhalál!?! (forrás: Magyar Kardiológusok Társasága)

Tudtad, hogy a hirtelen szívhalál túlélésére esély KIZÁRÓLAG az azonnal megkezdett újraélesztés esetén van?

Tudtad, hogy a mentők kiérkezéséig megkezdett újraélesztés (BLS), és lehetőség szerinti defibrillálás esetén akár 60-70%-os is lehet a túlélés esélye?

Tudtad, hogy a CardioAid-1 defibrillátor egy hazai fejlesztésű és gyártású félautomata AED készülék, amely akár orvosi vagy egészségügyi képzettség nélkül is használható?

Tudtad, hogy egy folyamatosan elérhető AED készülék akár több ezer ember biztonságáról is gondoskodhat? Ezt biztosíthatjuk, ha minél több készülék lesz elérhető vészhelyzet esetén, minél többen ismerkednek meg a használatával és az újraélesztés lépéseivel!

Tudtad, hogy a hazai fejlesztésű, és magyarországi munkaerővel előállított CardioAid-1 AED készülék megvásárolható, vagy akár bérleti konstrukcióban is beszerezhető? Akár a vásárlás, akár a bérlés mellett döntesz, lehetőség van a készülék egyedi kialakítására. (Pl.: logózás, fedélszín megváltoztatása)

Vészhelyzetben minden másodperc számít! Merj cselekedni!

Decathlon

Találkozz velünk a Szívünk napján és mozogjunk együtt.

 Viszünk nektek sok-sok kerékpárt, amit a rendezvény helyszínén INGYENESEN tudtok kipróbálni, tesztelni. 

🔹Tudtad hogy a Decathlonnál bérelni is tudsz különféle sporteszközöket?

 🔹Miért fontos ez számunkra?💙🌍

 A bérlés egy jó út ahhoz,hogy csökkentsük a carbon lábnyomunkat és ezzel egyidőben egy új lehetőséget biztosítsunk a sport elérhetőségére. Ha a termékeinket eladás helyett bérbe adjuk, azzal növelhetjük a termékeink felhasználását, ami azt jelenti hogy kevesebbet kell termelni és így kisebb hatást gyakorlunk a bolygónkra.

 Keressétek a standunkat és 

🔹 bringázzatok egy jót 🚴‍♀️

🔹 ismerjétek meg hogyan működik nálunk a bérlés 🕵🏻‍♀️

🔹 várunk titeket továbbá tollassal, frizbivel, pingponggal is 🏸🥏🏓

 #decathlon #szívünknapja

Óbudai Kézilabda Sportiskola

Az Óbudai Kézilabda Sportiskolát 2006-ban Nádori Pálné Hornok Klára alapította. Klári néni egész életét szeretett sportjának, a kézilabdának szentelte;  válogatott játékosból mára az ÓKSI-ban kézilabdázó legkisebbek edzője és "nagymamája" lett. 

 Az ÓKSI megalakulását követően már az első évek is szép sportsikereket hoztak, leánycsapataink közül két csapat is országos korosztályos bajnoki címet szerzett és többször bejutottunk az Utánpótlás Gyermekbajnokság országos döntőjébe.

Egyesületünk taglétszáma 2006 óta folyamatosan növekszik, munkánk eredményeként az idei évben már 138 leigazolt játékosunk rendszeres edzéséről és versenyeztetéséről gondoskodunk.

Az ÓKSI megalapítása óta töretlen lelkesedéssel, szeretettel és korosztály igényeinek megfelelően képzett szakemberekkel várja 7 éves kortól azokat a lányokat és fiúkat, akik szívesen kipróbálnák és megmérettetnék magukat ebben a gyönyörű sportágban.

 Egyesületünk kitartóan hisz abban, hogy a kézilabda bajnokságokban való részvétel, a meccsek versenyhangulata hozzájárul a gyermekek életre való felkészüléséhez, a mozgás az egészségükhöz, a rendszeresség a kötelességtudatuk fejlődéséhez, de ezek hátterét az ÓKSI családias légköre és az összetartó közössége biztosítja.

Várunk Téged is sok-sok szeretettel: Klári néni

Szívösvény-Kardio Fitt állomás

Az életkor kitolódásával is szeretnénk minőségi életet élni. Ebben segít a jó fizikai állapot, a megfelelő táplálkozás, a vérnyomás optimalizálása és a megfelelő állóképesség.

  • Tudja, hogy terhelésre mennyit változik a pulzusszáma és a vérnyomása?
  • Kíváncsi, hogy mennyi a normális oxigén szaturáció, mikor veszélyesen alacsony és mennyit változik terhelésre?
  • Érdekli, hogy a testének hány százalékát képezi az izom-, illetve a zsírtömeg?

 Állomásunkon lehetőség nyílik arra, hogy megismerje fizikai állóképességét, teljesítőképességét.

Játékos tesztek segítségével végeznek felméréseket a SE Városmajori Szív- és Érgyógyászati klinika gyógytornászai Kocsis Kornélia, Paulikné Olchváry Anna, Sydó Szilvia, Stefán Zita, Márk-Simon Klaudia és Chinorányi Gergely. A tesztek elvégzésében együttműködnek még a Városmajori Szív – és Érgyógyászati Klinika Szent Rókus Klinikai Tömbjének kardiológiai rehabilitációs osztályán dolgozó gyógytornászai: Schmidt Andrea, Weiszné Kiss Gabriella, Ilyés Inez és Enyedi Kinga. Szakorvosként közreműködik Prof Dr. Zima Endre.

 

 

  • 1
  • 2

Támogatók